Blogg

fredag, 19 juli 2024 / Published in Solbacka


Tjenare bloggen!

Jag heter Max Wahlman och är fadder till det fantastiska rummet Piff och Puff tillsammans med Clea. Vi kommer vara faddrar åt de otroligt härliga konfirmanderna Molly D, Elin P, Joelle, Ellie, Alice och Hanna! Jag bor och studerar i Stockholm och är en sportig kille vilket är varför alla lov jag kommer ihåg har gått åt min passion, fotboll. Det ska bli så härligt att få spendera dessa tre veckor med sport, lek och en massa kärlek. Jag ser verkligen fram emot att lära känna och få spendera dagarna med dessa härliga ungdomar. Mitt eget konfirmationsläger bestod också av en massa sporter och det var perfekt att varva lektionerna med sport för att få springa av sig ordentligt. Det är verkligen ett fint gäng tonåringar vi tagit emot och nu är det ju dags att berätta om den första helt schemalagda dagen!

Dagen började med att konfirmanderna blev väckta av ett gäng glada ledare. Det var disneytema så ledarna väckte konfirmanderna till toner som ”var nöjd med allt som livet ger”. Alla killar var förvåningsvärt lättväckta ska tilläggas. Sen hade ledarna förberett en ordentlig frukost för ett gäng växande tonåringar, bestående av goda mackor samt nylagad gröt. Detta gav dem energin de behövde för att orka med den nervkittlande städartävlingen där rummen tävlar mot varandra varje vecka. Idag måste jag ändå säga att vi faddrar för rum Piff och Puff var extra stolta då våra tjejer lyckades få högst poäng första dagen och började alltså veckan på topp!

Sedan var det dags för lektion med den evigt härliga Måns. Dagens lektion hade tema Tillit och började med en genomgång av hur man skriver en andakt. Werner hade speciellt bra koll och visste en hel del redan vilket var roligt att se hur engegerad han var. Sedan var det dags för en snabb förflyttning till korridoren utanför sovrummen för att ha ett bibelrace vilket Lukas briljerade i då han hittade verser och kapitel snabbast av alla ungdomar. Det går ju inte att spendera hela förmiddagen inomhus i det vackra vädret så efter detta var det dags att gå ut och ha en tillitsövning, nämligen trust fall! Här måste Ingrids insats upplysas då hon vågade lita på alla som skulle fånga henne. Självklart har man inte 3 timmar av bara lektion utan man har rast. Under rasten kördes det musikquiz och Charlie B och Beata kunde varenda låt och artist, vilket var väldigt imponerande. Lektionen avslutades med diskussion i mindre grupper och Linnea var väldigt aktiv i gruppen jag styrde. Den sista frågan var en liten tävling som handlade om att hitta likheter mellan fotboll och religion. Här briljerade laget med Lukas, Agnes, Oliver, Emma, Ammi och Isabella.

Efter detta var det dags för lunch och Jean-Marie serverade idag falukorv med stekt potatis, vilket verkligen uppskattades av både konfirmander och ledare. Efter detta var det dags för aktiviteter och idag var det fotboll, boxning och speedminton på schemat. Konfirmanderna hade kvällen innan valt vilken aktivitet de helst ville delta i. Jag hade själv hand om fotbollen tillsammans med Ludwig och Signe. Där såg Lea ut som en världsstjärna när hon vände och vred med bollen medan Filip och Linnea var som murar i målen.

Därefter blev det ännu en måltid i det fina vädret, var så varmt att man kunde sitta i bara t-shirt. Efter ett intro man sent kommer glömma presenterades kvällens aktivitet vilket var multiboll. Temat för dagen var Barbie vs Gangsters och återigen var utklädseln on point! Det var många hejaramsor som skanderades men när Hanna skulle skjuta blev det som knäpptyst och det kändes som att bollen rörde sig i slow-motion mot mål. Alla blev helt slut efter allt bollspelande och hejande så då passade det utmärkt att ta ett dopp till i den vackra sjön för att svalka av sig. Detta för att lugna ner stämningen till rätt tempo inför kvällsfikat och dagens andakt. Återigen byttes det om till dem mysigaste kläderna man har och därefter hölls lägrets första ”riktiga” andakt. Måns berättade så otroligt fint att det rörde både ledare och konfirmander.

Nu ligger alla nattade och förhoppningsvis förväntansfulla för morgondagen, det är iallafall jag. Hade världens bästa känsla inför lägret och den känslan har bara blivit starkare under dessa två dagar vi fått spendera med era ungdomar.
Tack för mig och godnatt!

onsdag, 17 juli 2024 / Published in Solbacka

Hej kära läsare!

Mitt namn är Ludwig Blomberg och som lägerchef har jag fått äran att skriva det första blogginlägget. Jag har det stora nöjet att tillsammans med ledaren Leia vara fadder åt rummet Timon & Pumba som består av Molly L, Ella, Ester, Ingrid, Amelie, Lea & Frida W. Jag bor och studerar i Stockholm och har spenderat mina somrar på sportcamp först som deltagare och nu har jag varit ledare i mer än 6 år. Det finns ingenting jag tycker om mer att göra på somrarna än att jobba på Sportcamp. Dagarna är fyllda med aktiviteter, lek och härliga människor. Trots den tid som gått lär jag mig varje år nya saker från alla underbara personer jag träffar. Jag minns mitt egna konfirmationsläger och hur viktigt det var för min personliga utveckling och jag vet att det nu kommit tonåringar till detta läger som ska skapa lika lyckliga minnen som jag fick. Men nog om mig, ni där hemma vill ju höra om den första dagen!

Under morgonen såg ledargruppen till att allting skulle vara fixat för stunden vi väntat på i flera veckor, konfirmandernas ankomst! Efter att vi ledare presenterats för gruppen och hjälpt alla lämna sina väskor på rummet, körde vi igång med en namnlek. Leken fungerar så att alla sitter i en cirkel och en person börjar med att säga sitt namn, personen till höger upprepar sedan det namnet och säger sedan sitt eget namn, personen till höger om denne upprepar då båda namnen och säger sitt eget. De som sitter i “slutet” av cirkeln måste därför upprepa cirka 52 namn! Jag blev klart chockad när både Emma & Ella lyckades sätta alla namn utan problem trots att de var positionerade i slutet av ringen.

Efter denna tid tillsammans var det dags för lunch i solen på vår fina uteplats. Våran kock Jean Marie hade förberett en klassiker; köttbullar med potatis & brunsås! Mätta och belåtna förberedde sig 39 ungdomar för lägrets första aktiviteter. Som tradition blev det en kombination av volleyboll, simning och speeddating där konfirmanderna blev uppdelade i grupper av tre och fick gå emellan de olika stationerna för att testa på alla tre. Jag stod själv vid volleybollen och fick bevittna äkta talang från Felix & Lea. Vi får heller inte glömma Ivar som lyckades med flera “surv ess” i rad.

Efter aktiviteterna fick konfirmanderna njuta av en lugn stund med mellanmål innan det blev dags för lägrets första lektion med Måns. Han presenterade hur lektionerna kommer se ut och vad de ska lära sig. Jag är avundsjuk på konfirmanderna som kommer få lyssna, diskutera och lära sig med Måns under tre hela veckor. Det finns ingen människa jag träffat som har en sådan förmåga att få en undervisning att bli intressant, rolig och lärdoms rik på samma gång.

Mot kvällen åt vi middag tillsammans i solen. Mitt under middagen presenterade ledarna Lovisa, Leia & Clea lägrets första kvällsaktivitet, Capture the flag. De två lagen var utklädda till änglar och demoner & alla gav järnet & kämpade för att deras lag skulle vinna, ta till exempel Charlie som tog fler poäng för sitt lag än man kan tro vara möjligt. Jag var otroligt imponerad över hur duktiga alla var på att klä ut sig, aldrig förr har ett gäng lyckats så bra förut! Eftersom alla var varma och svettiga passade efter en tuff kamp gick gruppen ner för ännu ett dopp i sjön. Det var sannerligen en magisk stund då kvällssolen sken fram mellan molnen. Det följdes av kvällsfika och ett ombyte till myskläderna då alla tillslut gick upp till vårt andaktsrum där ledarna Måns och Max hade en introduktion om vad en andakt är och vad man kan prata om. Det finns inget bättre sätt att avsluta dagen på än mys, sång och vackra samt viktiga berättelser i andaktsrummet.

Nu ligger alla konfirmander i sina sängar och sover inför morgondagen. Jag vill avsluta detta blogginlägg med att tacka alla er föräldrar där hemma som lånar ut era underbara ungdomar till oss. Vi ser extremt mycket fram emot dessa tre veckor och jag både tror & hoppas att det kommer bli den bästa tiden i våra liv. Tack för mig & godnatt!

söndag, 14 juli 2024 / Published in Okategoriserade

Tja igen bloggen!

Det är Otto Hultman-Alwén som skriver igen. Denna gången har jag autocorrect men jag ber om ursäkt för eventuella stavfel. 

Idag är det lördag, jag vaknade upp kl 9 och åkte direkt till Ica för att handla snacks till sista nattningen med vårt fantastiska fadder rum, Avicii. Sedan var det full rulle för mig och mitt arbetslag, vi fick städa och ställa i ordning så att allt skulle vara fint till när ni föräldrar skulle komma. 

Vid klockan 12 ish så började ni rulla in, och det var så sjukt kul att få träffa er alla. Men det var faktiskt lite sorgligt, eftersom detta var den näst sista dagen med alla konfirmander. 

När alla föräldrar anlänt så var det dags för lunch. Vi ledare käkade en sallad som Annika förberett och konfirmanderna käkade allt från sushi till hamburgare och wraps. Denna lunch var nog en av de bästa under hela konfat, att se och höra alla konfirmander och föräldrar skratta och le var jätte mysigt. Tack alla för den mysiga lunchen!

Efter lunch så var det aktiviteter som stod på schemat. Vi hade 5 stationer där man gick runt med sitt fader rum. Stationerna var följande: Brännboll, Andakt, Värderingsfrågor, Lektion och Ledarskap. 

På brännbollen slog man tärning om vilket “verktyg” man skulle använda, detta var en stor succé och gav en bra bild av vad vi ledare och konfirmander gör under eftermiddag och kvällsaktiviteterna. 

På andakten fick föräldrarna se hur en vanlig andakt ser ut här på sportcamp.

På värderingsfrågor skulle man ta ställning till ifall man höll med eller inte på olika svåra frågor, det fanns inga rätta svar och det skapade mycket roliga konversationer. 

Under lektionen visade vår fantastiska Måns hur en lektion skulle kunna se ut, detta tror jag många föräldrar uppskattade. Ofta brukar inte lektioner vara roliga men det är svårt att ha tråkigt när man har Måns som lärare. Tack Måns för allt du gör för oss ledare och för SportCamp!

Sista stationen var ledarskap, där big boss Annika berättade allt om vad ledarskap lägret innebär. Ett sjukt roligt läger FYI. 

Efter vi var klara med alla stationer så bjöds det på fika och därefter en avskedssång från oss ledare. 

Nu var klockan 15:30 och vi hade fortfarande en full dag av kul framför oss. Efter att vi ledare fått väcka våra inre sångfåglar så skulle 6 konfirmander döpas. Dopet leddes av Pernilla präst tillsammans med Måns. Två av mina fadder barn skulle döpas Ludwig B och Axel G, men jag fick inte äran att doppa våra konfirmander i vattnet utan det fick Georg. Grattis till dopet Ludde och Axel. Ni är bäst!

Efter dopet så blev det lite frivilligt samt ofrivilligt bad. Då jag och ett gäng andra kompisar slängde både Ebbe, Colin och Axel L i vattnet med kläderna på. Jag fick lite skuldkänslor efter att jag var tvungen att låna ut lite kläder till grabbarna. När alla hade torkat sig så hade vi fritid och jag spenderade denna tiden med att spela spikeball där jag och Colin gav de andra konfirmanderna stryk. 

Lite skön ledighet senare så var det dags för middag. Idag bjöds de på korv med bröd vilket var väldigt nostalgiskt för många av konfirmanderna, eftersom de åt det på hajken. 

Efter en god middag så fortsatte spike ballen. Detta var också sorgligt eftersom det antagligen skulle vara den sista gång vi skulle spela spikeball tillsammans. Så klart så visade jag vart skåpet skulle stå. Men eftersom det var sista gången så fick vi vara lite snälla ibland. 

Nu skulle den sista kvällsaktiviteten hållas och idag var det Måns som höll i aktiviteten. Idag var det ljusceremoni, vilket innebär att man tänder ett ljud för ett minne eller något man är tacksam över från SportCamp. Detta var jättemysigt, men det blev ganska varmt i andaktsrummet när 50+ ljus var tända. 

Efter kvällsaktiviteten så var det dags för Konfa 1 sista andakt som Estelle, Jossan och Sophie höll i. Det var en grym andakt och ett jättefint avslut på den sista dagen på SportCamp. Men direkt efter andakten så skyndade jag mig ner tillsammans med Avicii rummet eftersom det nu var dags för den absolut sista nattningen. Där jag och George hade handlat massor av snacks till vårt rum, för att göra den sista natten till den bästa. Vi satt och hade nattning i över en timme, där vi bara åt och njöt av varandras sällskap. 

Tack mina fadderbarn för ett jättefint och mysigt avslut, ni har varit helt fantastiska och jag skulle inte kunna önska mig bättre fadderbarn. 

Nu skall jag sova, jag måste ha energi inför morgondagen. 

Tack alla konfirmander och föräldrar för en fantastisk dag och natt!

Godnatt och sov sött!

På vår Instagram (@sportcamp1999) så kommer det uppdateringar under dagen, så glöm inte att checka in där ; )

lördag, 13 juli 2024 / Published in Okategoriserade

Hej allihopa!

Idag är det Vera Jaeger och Ellen Höglund Cederloo som håller i bloggskrivandet!

Dagen började som vilken annan dag som helst, klockan 07.30. Självklart spelades musik härligt högt, så alla konfirmander studsade upp till frukosten. Sedan var det dags för den sista dagen i städtävlingen – rum ABBA (Oskar, Charlie, Colin, Gustav, Wille N, Axel L) visade verkligen var skåpet skulle stå då de fick lägrets första 10:a.

Under dagens lektion så var det fokus på förberedelser inför konfirmationen, där konfisarna bland annat lärde sig trosbekännelsen och fortsatte på deras tal. Jag (Vera) blir verkligen imponerad över hur era ungdomar uttrycker sig, man blir så stolt! Emmys del av Kärlekspärlorna rörde mig nästan till tårar, och Selma W hade verkligen orden på plats! Efter allt skrivande så var det äntligen dags för lunch, där Kristin serverade panerad fisk, potatis och remouladsås. Jag tror att alla konfirmander tog minst 2 portioner. Jag hade gott sällskap av bland annat Filip och William S, där vi hade heta diskussioner om vem som skulle kamma hem priset för bäst städning denna vecka. Det var verkligen en jämn kamp, men tack vare den stora insatsen idag så fick ABBA kliva upp på pedistalet.

I vanlig ordning så hade det bästa konfirmandgänget me-time efter lunchen, men i ovanlig ordning så fick de lov att prata. De diskuterade återigen sina tal för att fixa det lilla extra! Innan eftermiddagsaktiviteterna började så krävdes en stor städinsats utomhus, men det gick som på räls med våra dunder-konfirmander! På grund av värmen så var aktiviteterna antingen att bada, eller spela fotboll och sen bada. Alla konfisar hurrade när vi kom ner till badplatsen – och det hurrades återigen när de fick reda på att det var tacos till middag. Det var supergott! Vi avslutade middagen med att presentera alla vi ledares ålder, och reaktionerna var prislösa – både jubel och förvåning ekade över Solbacka.

No description available.

Dagens kvällsaktivitet var Bokskrivning, vilket verkligen var en alarmklocka för många att det endast var två dagar kvar av lägret. Efter både skratt och tårar så fick konfirmanderna även ett extra speciellt kvällsmellis – rulltårta! Alla konfisar jublade återigen. Däremot så började kvällen sakta krypa fram, och det var snart dags för andakt. Ikväll så var det Colin, William N och Gustav som delade med sig av fina historier under andakten. Klockan 22 så var alla konfirmander uppe på sina rum och hade nattning med sina faddrar.

Glöm inte att följa @sportcamp1999 på instagram för flera uppdateringar!

Vi alla här på Solbacka ser fram emot föräldradagen!

Tack och godnatt, vi ses imorgon!

Kram Vera Jaeger och Ellen Höglund Cederloo

TOP