Blogg

måndag, 02 augusti 2021 / Published in Kaggeholm

Hej kära läsare!

Idag är det David och Ludwig som tillsammans skriver bloggen.

Den här morgonen var inte en vanlig sådan. Konfirmanderna hade sovmorgon ända tills 8:30! Det är ju ändå vilodag, söndag, vilket ungdomarna har fått lära sig om under sina lektioner. Trots att det var vilodag fick konfirmanderna städa som aldrig förr i tron om att Kaggeholms ägare skulle komma på inspektion och faktan att det idag kunde kammas hem extra poäng i vår dagliga städtävling. I denna städ-kamp som utförs varje morgon efter frukost krönas ett rum som vinnare i slutet av veckan. Kämparna får ett pris och fördelen att köpa markan (godis) först. I vanliga fall kan konfirmanderna få max 12 poäng om städningen i deras rum är tipp topp och de har smörat inför städpatrullen och ytterligare 5 poäng om de gjort sitt städområde, exempelvis entrén, matsalen eller loungen på andra våningen, skinande ren. Vid 11, efter hårt slit från alla städande konfirmander, var det till mångas förvåning och allas förtjusning inte Kaggeholms ägare som knackade på dörren utan dagens städpatrull utklädda till Hertig Sparris II, hans dramatiska fru Elizabeth och deras vakt Pontus. Då det är söndag hade konfirmanderna ingen vanlig lektion utan fick istället tid att börja öva inför konfirmationen.

Efter den dagliga Me-time var det dags för eftermiddags aktiviteter. Konfirmanderna fick välja mellan fotboll, yoga, skytte och klättring. På fotbollen briljerade Isabelle och Alva medans Ebbe och Juni var riktiga Robin Hoods på skyttet. Då det var söndag fick konfirmanderna gå mellan de fyra aktiviteterna och testa på det som de ville. Efter en aktiv eftermiddag fick konfirmanderna ta sig ett dopp i Mälaren innan sin fritid medans ledarna förberedde den efterlängtade markan. Många slukade sitt godis snabbare än ögat hann registrera medan andra planerar att vara sparsamma så att det räcker fram tills konfirmationen. Medans alla njöt av sitt godis spelades det även pingis, schack och kort. 

Sedan var det dags för middag och då serverades det en frasig panerad fisk med kokt potatis och hemgjord sås. Denna middag var speciell då alla konfirmander satt i sina fadderum och planerade det sista inför dagens kvällsaktivitet, nämligen Sportcamps talangjakt! På scenen framför världens bästa fick vi se flera olika nummer bestående av av t.ex. trolleri, dans och komedi. Alla presterade verkligen suveränt och det var allt som allt en mycket rolig kvällsaktivitet. Som i andra mindre kända talangjakter runt om i världen måste det krönas en vinnare och på detta konfa blev det Noel, Samuel, Viktor och Isac som fick både juryn och publiken av vika sig av skratt med sin stand up comedy. Efter denna show lugnade konfirmanderna ner sig inför andakten som idag hölls av Zazzle, Stella S, Juni och Gabriella. Det var en mycket fin och känslosam andakt som fick hela lägret att komma tillsammans. 

Nu ligger konfirmanderna och sover och laddar inför morgondagen. Tack för oss!

söndag, 01 augusti 2021 / Published in Okategoriserade

Hej kära läsare, ikväll är det Cecilia och Melker som skriver. Idag har vi mycket att berätta om! Gruppen fortsätter med full fart för att idag var det OS tema.

Konfisarna vaknade med lite gitarr från vår bästa Jack som spelade “För kärlekens skull”. Efter en smarrig frukost var det återigen städtävling. Konfirmanderna jobbade verkligen hårt och imponerade på oss: sopa, dammsuga, torka mm. vi måste erkänna att deras smör var legendarisk!!

En hektisk morgon med Magister Måns, idag var det dags för lite prep inför konfirmationen. Alla konfisar fick veta mer om alla pärlorna som finns på deras frälsarkransar vilket kommer hjälpa dom inför deras tal på torsdag. Det gör oss ledare så stolta att se alla fundera på deras bästa stunder här men också att se deras utvecklande.

Aucune description disponible.

Under lunchen serverades ännu en dunder måltid av Jean-Marie. Idag vart det en kött gryta med ris, potatis och grönsaker. Det var väldigt populärt och nästan alla tog mat flera gånger. Efter maten var det som vanligt ME-time där alla konfisarna fick vila och reflektera i en dryg timme. Nu var det äntligen dags OS! Efter en bombastisk introduktion av ledarna så delades konfirmanderna in i sex land. Dom skulle rita en flagga, skriva en nationalsång, koreografera en dans och såklart framföra deras mästerverk för varandra och för domaren. Den första OS deltävlingen bestod av tre stycken lekar. I den första skulle dom skulle ställa sig i led för att springa och plocka upp ett äpple med endast munnen ur en hink fylld med vatten. När dom hade klarat det skulle dom springa vidare och sätta ansiktet i en skål med mjöl för att hitta den gömda godis biten. Dom skulle även springa med ägg på sked och köra penna i flaskan, något som Knut och Noel var jätteduktiga på. Efter en otroligt underhållande eftermiddagsaktivitet var det fritid där konfirmanderna annat åt mellis, spelade schack samt pingis. Fröjd och Stella S var otroligt snabba under rundpingisen.

Det var tacos till middag och både konfirmanderna och ledarna var överlyckliga. Tack Jean-Marie! Sedan var det dags för del två av OS. Kvällsaktiviteten bestod bland annat av att dom olika landslagen körde trebens löpning och dragkamp. Det var otroligt spännande. Det slutade med att landet Shilauien tog hem segern! Efter mycket slit var det tillslut cozytime innan kvällens andakt och nattning.

Aucune description disponible.
Aucune description disponible.
Aucune description disponible.

Dagens andakt hölls av mitt (Melkers) rum, Batman. Mina grabbar William, Edward och Noah gjorde ett fantastiskt jobb och jag är otroligt stolta över mina grabbar! Därefter var det dags för läggdags. Dagarna går otroligt snabbt här på Kaggen, men ni vet vad man säger: tiden går snabbt när man har det roligt!

lördag, 31 juli 2021 / Published in Okategoriserade

Hej alla kära läsare, idag är det jag Fanny Ardell som skriver dagens inlägg. Först vill jag uttrycka min tacksamhet för att jag har fått chansen att tillbringa dessa veckor med alla mysiga konfisar, så sjukt att det är mindre än en vecka kvar!:( När jag inte är här på Kaggen bor och pluggar jag i Stockholm. Jag älskar sport där tennis och ridning ligger närmast hjärtat. 

Under detta läger är jag fadder till finaste tjejerna Stella S, Juni, Zazzie och Gabriella i rum Wonder Woman.

Morgonen började med en god frukost i vanlig ordning som sedan följdes av städning och sedan lektion med Måns. Under dagens 3 timmar gick dom igenom ämnen som filosofin om Platons grottor, kristna symboler och livsvärderingar. Tillsist fick dom i grupper diskutera om hur Jesus skulle vara om han skulle levt idag. Det var väldigt intressant att sitta med och höra allas åsikter. 

Under lunchen serverades en dunder måltid bestående av fläskkarré, potatis, brunsås och äppelmos. Det var tur att Jean-Marie hade lagat mycket mat för det var försvinnande gott. När alla hade ätit sig mätta och belåtna fick konfirmanderna varva ner under ME-time som sedan följdes av dagens eftermiddagsaktivitet som var den efterlängtade traditionella fotbollsmatchen mellan konfirmanderna och ledarna där konfirmanderna på övertid besegrade oss. Efter att Paula gjorde det första konfirmandmålet östes det in mål och när slutsignalen blåstes blev resultatet 10-9. Jag måste säga att jag blev grymt imponerad över allas engagemang på planen.

Efter en sjukt rolig match var det fritid där konfirmanderna bland annat  åt mellis, badade, spelade kort samt pingis. Fritiden på dagen är så mysig med tanke på den gemenskap gruppen har tillsammans. Det är alltid så välkomnande att komma in och se alla sitta med olika aktiviteter. Idag ägnade jag fritiden med att spela rundpingis med en stor skara av konfirmander vilket var riktigt roligt men samtidigt sjukt svårt med tanke på att alla har blivit sjukt vassa!

Efter en god quorngryta till middag var det band utdelning där Marcus fick för sina sångkunskaper efter gårdagens ” Så ska det låta” , Elsa för sitt otroliga rim hon skapat till ledarna som kollade rummen efter städningen och Alva för hennes utmärkande kunskap om film. 

Bandutdelningen avlöstes sedan utav ledarna Patrick, David och Ludwig som presenterade kvällsaktiviteten: Hunger Games. Aktiviteten går ut på att alla får band som man sedan ska försöka sno av varandra och den som överlever längst med sitt band vinner. Efter mycket slit var det tillslut Isabelle som stod som sista överlevande. Sedan var det cozytime innan andakt och nattning.

Dagens andakt hölls av Nicole, Stella H och Tilly i rum Thor. Tjejerna höll i en otroligt fin andakt som berörde enormt när de öppnade upp sig. När samtliga kramat tjejerna var det dags för nattning och nu ligger alla konfisar sovandes i sina sängar och vilar upp sig inför morgondagens nya äventyr här på Kaggen. 

Kram och godnatt

Fanny

torsdag, 29 juli 2021 / Published in Okategoriserade

Hej alla föräldrar, farföräldrar, syskon och andra människor som har hittat hit idag. Idag så är det jag Patrik Steenbrink som kommer att skriva ett blogginlägg om era kära konfirmander. När jag inte spenderar tid på sportcamp så brukar jag hänga med kompisar eller spela handboll. Jag älskar att vara aktiv och röra på mig vilket gör livet här på sportcamp till min drömplats. Jag går även på gymnasiet där jag läser naturvetenskap. I år har jag äran att vara fadder åt det bästa rummet Black Panther där Calle, Walle, Neo och Filip. 

Denna dag började lite tidigare för alla konfirmander för utom Nicole då det var hennes födelsedag. Så alla klädde på sig och bildade ett långt led och gick in och väckte Nicole med sång. För att det var någon som fyllde år så serverades pannkakor till alla konfirmander som en extra bonus. Efter allt sjungande så utsågs Calle till menig då det var lumpen tema på dagen. Efter alla konfirmander hade ätit galet många pannkakor var det dags för alla att gå upp och städa. Idag så var Catwoman (Elsa, Cornelia, Astrid och Alva) bäst på att städa då deras rum och område var nästan felfri. 

När städningen var klar var det dags för lektion med “fältprästen Måns” (utbildningsansvarig). Idag så fick konfirmanderna träna på Vår fader samt lära sig Trosbekännelsen. De fick göra såna rutin grejer eftersom att det var lumpen dagen. Lektionen avslutades med ett prov om allting som de har fått lära sig under lägret också. Istället för att göra en diskussionsövning.

När lektionen var klar så var det dags för sista lunchen lagad av vår underbara kock Ansoumane. Han slog till med en helt fantastisk köttgryta där köttet föll sönder vid minsta vidröring. Alla konfirmander tog minst 2 portioner förutom William, Neo och Fröjd som tog 3 portioner. När lunchen var skrapad av tallrikarna så var det dags för en sista danslektion med Ansoumane. Alla konfirmander tyckte det var jobbigt men extremt kul då alla verkligen gav allt. Under danslektionen så började det ösregna så alla konfirmander och ledare sprang tillbaka till slottet för att söka skydd. När alla var inne i slottet igen så var det dags för me time där Calle fick vara dagens Master Oogway. Han väckte konfirmanderna som sov med vatten i örat vilket de som sov inte tyckte var så skönt. 

När me time var slut var det dags för fritid där konfirmanderna åt mellis, spelade pingis, körde ett parti schack, spelade kort eller bara hängde. Det var väldigt mysigt att höra regnet falla utomhus och sitta och hänga med de underbara konfirmanderna. Själv så spelade jag pingis med Paula, Noel, Isac och Nicole som alla var extremt duktiga. Samt spelade ett parti schack med Oliver som jag tyvärr förlorade. Efter fritiden så var det dags för middag och då var det dags för en annan underbar kock nämligen Jean-Marie att stå vid spisen. Han hade lagat en magisk pasta carbonara som alla tog stora portioner av. Men idag så utsågs även städ vinnaren för de senaste 11 dagarna. Där rum Spiderman (Ebba, Paula, Maira och Julia) var det renaste rummet av alla här på Kaggeholm. De fick sitta vid ett fint uppdukat bord och bli serverade av ingen mindre än mig själv. Innan middagen kunde avslutas så var det dags för efterrätt för alla konfirmander för att fira Nicole än sista gång. Då fick alla en stor bit kladdkaka med hallonsylt. 

När middagen och efterrätten låg i allas magar kom ledaren Måns utspringande utklädd till flera olika kända artister för att presentera kvällens aktivitet som var en sportcamp klassiker nämligen Så Ska Det Låta. Alla konfirmander blev riktigt taggade och klädde ut sig som vanligt helt perfekt till de olika lag de fick. 

När aktiviteten var slut så var det dags för Cozy time innan dagens andakt skulle äga rum. Idag så var det mitt egna rum nämligen Black Panther som stod för andakten. Det var en helt underbar andakt där alla höll en predikan om något som låg nära deras hjärta. När de pratat klart så gav alla konfirmander och ledare dem en stor bamsekram som tack innan det var dags för nattning och läggdags. Alla somnade direkt trötta av den långa dagen. 

Jag vill tacka er så jättemycket för att vi har fått låna era underbara ungdomar i 3 veckor.

Patrik Steenbrink

TOP