Blogg

onsdag, 04 augusti 2021 / Published in Okategoriserade

Idag så är det återigen jag Patrik Steenbrink som ansvarar för att informerar föräldrar, syskon och andra nyfikna läsare om vilken fantastisk dag alla konfirmander har haft.

Denna dag började lite senare än vanligt med att konfirmanderna fick sova ut till 08.00 eftersom det som pågick i föregående natt. Efter väckning av ledare då alla sov i slottet så gick alla ner lika trötta som vanligt och satte sig vid matborden. Där diskuterade vi händelserna från gårdagen återigen innan alla högg in i den delikata frukosten. Efter frukost så var det dags för alla att städa sina områden och rummet som vanligt. Där briljerade rum Catwoman (Elsa, Cornelia, Alva och Astrid) som också vann denna städtävling. 

Efter den sedvanliga städtävlingen så var det dags för lektion där de idag gick igenom en repetition av hur konfirmationen kommer att se ut. De gick igenom steg för steg hur konfirmationen kommer att gå till steg för steg. Samt övade på talet och alla sånger de ska sjunga. 

Efter en lång och rolig lektion så var det dags för alla hungriga konfirmander att äta en delikat måltid. Där serverade våran kock på pannbiffar och potatisklyftor med sås och sallad. Alla konfirmander tog minst två portioner förutom Filip och Knut som tog tre portioner. Efter maten var det dags för lägrets sista me-time där alla konfirmander antingen sov, läste bok, skrev dagbok eller pratade med kompisen bredvid. När me-time var över var det dags för eftermiddags aktivitet idag så var det storstädning av kaggeholm på schemat. Alla faddrar hjälpte sina fadder rum att städa det området som de har på slottet. Detta för att göra hela slottet lite extra fint till imorgon. När de hade städat området så gick alla ut på gräsplanen och plockade upp skräp som hamnat där också.

När slottet var renare än någonsin tidigare så njöt alla konfirmander av en sista fritid. Där satt många och snackade med människor som de har fått lära känna under dessa tre helt underbara veckor. När fritiden hade löpt ut så var det dags för middag och denna middag skulle bli lite speciell. För att idag skulle vi inte äta vid slottet utan nere vid stranden vid grillplatsen. Så alla konfirmander och ledare traskade ner till grillplatsen för att nytta av 3-4 varmkorvar var. Alla deltagare tyckte att detta var utan tvekan den bästa middagen av dem alla. Under middagens gång så delades textilpennor ut till alla konfirmander där de skrev sitt namn på varandras tjocktröjor för att skapa ett evigt minne. Innan vi kunde avsluta middagen så skulle nämligen 4 konfirmander få ett band för att visa att de hade gjort något extra fint under den senaste dagen mot någon annan konfirmand eller ledare. Idag så fick Stella S, Eira och Rebecca band.

När korvarna var uppätna så gick vi upp igen för att ha ljusceremoni. Detta är en sportcamp klassiker som utförs varje år för att förgylla alla de underbara minnen som vi fått tillsammans under detta läger. Då går nämligen alla fram och tänder ett ljus och säger till hela gruppen varför de tänder detta ljus. Det kan vara för hela gruppen eller en specifik person. Jag tycker personligen att det är ett perfekt avslut på lägret.

När sista ljuset var tänt så var det dags för cozy time där konfirmanderna fortsatte att skriva på varandras tröjor och bara hänga med varandra. När klockan slog 21.00 var det dags för den sista andakten av dem alla. Denna andakt hölls av ledarna Ludwig och Lovisa där de pratade om något som låg dem nära. Efter ytterligare ett lyckat kram tåg så barr alla av till sängs för att få ordentligt med sömn till konfirmationen till imorgon. 

måndag, 02 augusti 2021 / Published in Okategoriserade

Hej alla läsare! Idag är det jag, Lovisa, som skriver blogg. Dagen började med väckning, frukost och städning som vanligt. Därefter höll Måns i en lektion med sex-tema. Den började med en morgonfys med kärlekstema för att sedan övergå till de homosexuellas historia i Sverige. Därefter fick konfirmanderna nämna så många sexställningar de kunde. Lektionen avslutades med att konfirmanderna fick skriva lappar med anonyma frågor till ledarna om deras upplevelser eller andra saker som annars kan vara pinsamt att fråga om.

Efter en god lunch med kycklinggryta var det dags för me-time. Efter me-time friade Astrid af Tornklint till Oliver Maskros och helt plötsligt förvandlades eftermiddagen till ett stort bröllop! Alla konfirmander fick olika roller med beskrivningar av deras karaktärer. På bröllopet infann sig karaktärer som brudparets familjemedlemmar och släkt, brudens gamla sportcamp-ledare samt självaste Billie Eilish och kronprinsessan. 

Efter att brudparet blivit bortrövade till möhippa och svensexa stannade den äldre generationen kvar i slottet och njöt av ett kafferep med mycket saft och kakor. Barnflickan Anna S hade fullt sjå hela dagen med att hålla reda på 5-åringen Elsa och hennes bästa kompis Gabriella från dagis.

​​

Vigseln blev mycket vacker och prästen Stella N gjorde ett fantastiskt jobb med att viga brudparet, trots att Olivers före detta flickvän Cornelia gjorde allt i sin makt för att försöka förstöra vigseln genom att övertyga Oliver om att hon var hans äkta kärlek. Dessutom råkade best-mannen Edward tappa bort ringarna som han sedan lyckligtvis hittade igen. Trots allt detta var kärleken mellan brudparet fortfarande stark, och efter vigseln var det fotografering för konfirmanderna. 

Innan middagen utbildades konfirmanderna i vett och etikett vid bjudning. Middagen bestod av tre rätter och var full av skratt, fantastiska tal och ett småskaligt vattenkrig. Julia, brudens bästa vän och en riktig fashionista från New York, berättade om den gången hon dissade Brad Pitt. Även brudens farfar Noah höll tal, detta om hur kärleken är som en slipsknut. Innan måltiderna presenterade mästerkockarna Nellie och Tilly de kulinariska verken som bröllopsgästerna bjöds på.  

Efter middagen var det dags för disco. Brudens pappa Neo, som betalat för hela kalaset, hade såklart hyrt in den bästa DJ-duon på marknaden. Det bjöds på mycket dans, sång och glädje på dansgolvet. Stella S och Fröjd visade på riktigt härlig energi! Kvällen avslutades med en flygresa till bryggan och en massa bad. Kvällens andakt hölls sedan av Stella N och Eira i rummet Thor. 

Tack för mig!

// Lovisa

måndag, 02 augusti 2021 / Published in Kaggeholm

Hej kära läsare!

Idag är det David och Ludwig som tillsammans skriver bloggen.

Den här morgonen var inte en vanlig sådan. Konfirmanderna hade sovmorgon ända tills 8:30! Det är ju ändå vilodag, söndag, vilket ungdomarna har fått lära sig om under sina lektioner. Trots att det var vilodag fick konfirmanderna städa som aldrig förr i tron om att Kaggeholms ägare skulle komma på inspektion och faktan att det idag kunde kammas hem extra poäng i vår dagliga städtävling. I denna städ-kamp som utförs varje morgon efter frukost krönas ett rum som vinnare i slutet av veckan. Kämparna får ett pris och fördelen att köpa markan (godis) först. I vanliga fall kan konfirmanderna få max 12 poäng om städningen i deras rum är tipp topp och de har smörat inför städpatrullen och ytterligare 5 poäng om de gjort sitt städområde, exempelvis entrén, matsalen eller loungen på andra våningen, skinande ren. Vid 11, efter hårt slit från alla städande konfirmander, var det till mångas förvåning och allas förtjusning inte Kaggeholms ägare som knackade på dörren utan dagens städpatrull utklädda till Hertig Sparris II, hans dramatiska fru Elizabeth och deras vakt Pontus. Då det är söndag hade konfirmanderna ingen vanlig lektion utan fick istället tid att börja öva inför konfirmationen.

Efter den dagliga Me-time var det dags för eftermiddags aktiviteter. Konfirmanderna fick välja mellan fotboll, yoga, skytte och klättring. På fotbollen briljerade Isabelle och Alva medans Ebbe och Juni var riktiga Robin Hoods på skyttet. Då det var söndag fick konfirmanderna gå mellan de fyra aktiviteterna och testa på det som de ville. Efter en aktiv eftermiddag fick konfirmanderna ta sig ett dopp i Mälaren innan sin fritid medans ledarna förberedde den efterlängtade markan. Många slukade sitt godis snabbare än ögat hann registrera medan andra planerar att vara sparsamma så att det räcker fram tills konfirmationen. Medans alla njöt av sitt godis spelades det även pingis, schack och kort. 

Sedan var det dags för middag och då serverades det en frasig panerad fisk med kokt potatis och hemgjord sås. Denna middag var speciell då alla konfirmander satt i sina fadderum och planerade det sista inför dagens kvällsaktivitet, nämligen Sportcamps talangjakt! På scenen framför världens bästa fick vi se flera olika nummer bestående av av t.ex. trolleri, dans och komedi. Alla presterade verkligen suveränt och det var allt som allt en mycket rolig kvällsaktivitet. Som i andra mindre kända talangjakter runt om i världen måste det krönas en vinnare och på detta konfa blev det Noel, Samuel, Viktor och Isac som fick både juryn och publiken av vika sig av skratt med sin stand up comedy. Efter denna show lugnade konfirmanderna ner sig inför andakten som idag hölls av Zazzle, Stella S, Juni och Gabriella. Det var en mycket fin och känslosam andakt som fick hela lägret att komma tillsammans. 

Nu ligger konfirmanderna och sover och laddar inför morgondagen. Tack för oss!

söndag, 01 augusti 2021 / Published in Okategoriserade

Hej kära läsare, ikväll är det Cecilia och Melker som skriver. Idag har vi mycket att berätta om! Gruppen fortsätter med full fart för att idag var det OS tema.

Konfisarna vaknade med lite gitarr från vår bästa Jack som spelade “För kärlekens skull”. Efter en smarrig frukost var det återigen städtävling. Konfirmanderna jobbade verkligen hårt och imponerade på oss: sopa, dammsuga, torka mm. vi måste erkänna att deras smör var legendarisk!!

En hektisk morgon med Magister Måns, idag var det dags för lite prep inför konfirmationen. Alla konfisar fick veta mer om alla pärlorna som finns på deras frälsarkransar vilket kommer hjälpa dom inför deras tal på torsdag. Det gör oss ledare så stolta att se alla fundera på deras bästa stunder här men också att se deras utvecklande.

Aucune description disponible.

Under lunchen serverades ännu en dunder måltid av Jean-Marie. Idag vart det en kött gryta med ris, potatis och grönsaker. Det var väldigt populärt och nästan alla tog mat flera gånger. Efter maten var det som vanligt ME-time där alla konfisarna fick vila och reflektera i en dryg timme. Nu var det äntligen dags OS! Efter en bombastisk introduktion av ledarna så delades konfirmanderna in i sex land. Dom skulle rita en flagga, skriva en nationalsång, koreografera en dans och såklart framföra deras mästerverk för varandra och för domaren. Den första OS deltävlingen bestod av tre stycken lekar. I den första skulle dom skulle ställa sig i led för att springa och plocka upp ett äpple med endast munnen ur en hink fylld med vatten. När dom hade klarat det skulle dom springa vidare och sätta ansiktet i en skål med mjöl för att hitta den gömda godis biten. Dom skulle även springa med ägg på sked och köra penna i flaskan, något som Knut och Noel var jätteduktiga på. Efter en otroligt underhållande eftermiddagsaktivitet var det fritid där konfirmanderna annat åt mellis, spelade schack samt pingis. Fröjd och Stella S var otroligt snabba under rundpingisen.

Det var tacos till middag och både konfirmanderna och ledarna var överlyckliga. Tack Jean-Marie! Sedan var det dags för del två av OS. Kvällsaktiviteten bestod bland annat av att dom olika landslagen körde trebens löpning och dragkamp. Det var otroligt spännande. Det slutade med att landet Shilauien tog hem segern! Efter mycket slit var det tillslut cozytime innan kvällens andakt och nattning.

Aucune description disponible.
Aucune description disponible.
Aucune description disponible.

Dagens andakt hölls av mitt (Melkers) rum, Batman. Mina grabbar William, Edward och Noah gjorde ett fantastiskt jobb och jag är otroligt stolta över mina grabbar! Därefter var det dags för läggdags. Dagarna går otroligt snabbt här på Kaggen, men ni vet vad man säger: tiden går snabbt när man har det roligt!

TOP