Blogg

fredag, 02 augusti 2019 / Published in Okategoriserade

Hej kära föräldrar, vänner och familjer!

Nu är det snart dags för er att få träffa era saknade barn igen, men innan dess har jag, Ingrid, fått äran att skriva bloggen en sista gång innan ni träffar dem igen. Tack för lånet, förresten! Jag hoppas att era barn har haft det lika kul som jag har haft det, för vilket fantastiskt gäng de blivit!

Morgonen började med väckning klockan 7:30, då allt rullade på som vanligt med frukost, städtävling, och sedan lektion. Eftersom konfirmationen bara är några dagar framför oss har det blivit stor dags att förbereda denna på riktigt! Därför fick konfirmanderna öva på deras intåg men även deras trosbekännelse. Konfirmanderna delades upp i lag och fick tävla om vem som kunde hela trosbekännelsen först, och det vinnande laget blev Gustaf, Ellinor, Leticia, Filippa, Max och Filip O som ni kan se på fotot nedanför.

Grattis till dem! Men såklart jobbade alla grupper för fullt som ni kan se här:

Efter lektionen blev det dags för lunch, följt av lägrets sista me-time. Allt börjar kännas nostalgiskt här på lägret dessa sista dagar, då me-time fick lämnas bakom i konfirmandernas huvuden för att lämna plats åt två fullspäckade dagar, för att förbereda konfirmationen. Packning fick stå som dagens aktivitet på eftermiddagen, följt av allmänt häng på fotbollsplanen och studsmattan. Schack stod också på schemat under fritiden vilket var högt uppskattat av schack-proffsen Charlie och Antoine.

Sedan var det dags för middag då alla blev nöjda av att få se att tacos stod på menyn. Fint är det inte att äta tacos, men gott var det! Ni kan se på alla glada miner att konfirmanderna blev mätta och belåtna 🙂

Inför kvällsaktiviteten tog vi ledare friheten att ljuga lite för konfirmanderna och säga att vi skulle köra vattenyoga som sista kvällsaktivitet. Man såg på deras ansiktsuttryck att de inte var så jättelyckliga över det. Men omotiverade behövde konfirmanderna inte vara länge, för när en av oss ledare tog med dem ner till vattnet och stannade för att ta en ”gruppbild”, sprang vi andra ledare ut från buskarna bakom dem och överraskade dem med vattenkrig!! Detta blev en mycket lyckad kvällsaktivitet då alla fick springa, slänga vatten på varandra men även få bada efteråt. Ha kul, helt enkelt!

Konfirmanderna fick även öva på deras intåg vid vattnet, där de tågade in i vattnet och simmade ut i led, men resultatet på övningen får ni se på lördag 🙂

Eftersom sista andakten hölls igår kväll fick det bli ljusceremoni ikväll! Som på andakterna fick alla sätta sig i en halvcirkel i båtmagasinet/andaktshuset, men denna gång fick de en och en gå upp och tända ett ljus för någonting fint de upplevt under lägret, personer de mött och minnen de skapat. Stämningen var otrolig mysig men även sorglig för oss alla. Jag var överraskad över hur många som ställde sig upp och tände flera ljus; rekordet hölls av Filip Å som fick alla att le medan han tände olika ljus. Ljusceremonin var väldigt fin. De olika tända ljusen formade ett kors!

Efteråt blev det kramkalas som varje kväll här på konfa, och sedan hade jag min nästsista nattning med mina älsklings-tjejer Emma O, Emma SM, Liv och Sophie:

Dagen avslutas här, och nu är det endast några få timmar kvar innan ni får träffa våra favorit konfirmander igen! Nu tackar jag för mig och tackar även alla era barn som gjort detta lägret så fantastiskt med deras glada miner och skratt, i hoppen om att de här tre veckorna blir helt oförglömliga. En sista inblick av min kväll får ni här med killarna Filip Å, Erik, David T, Melker och Alex K:

Så kul det ska bli att träffa er alla! Men innan dess får det bli lite sömn för mig inför den kommande roliga morgondagen.

Vi ses imorgon! Godnatt!

//Ingrid

onsdag, 31 juli 2019 / Published in Trosa

Hejhej idag är det jag, Si, som bloggar igen! Här är jag med mitt fadderrum, Thor, på en av våra nattningar!

Dagen fick en riktigt härlig start, det serverades nämligen bland annat pannkakor och hallonsylt till frukost! Efter frukosten var det dags för övning inför kyrkan där alla konfirmander fick träna på att läsa upp sina framträdande samt hur hela processen går till. Efter morgondagens finslip kommer vi vara i fin form inför konfirmationen!

Till lunch serverades det fisk och efter det var det i vanlig ordning Me-time. Till en början var det lite tissel och tassel under Me-time men nu har många av konfirmanderna verkligen börjat uppskatta dessa stunder för sig själva! Efter Me-time var det dags för dagens aktiviteter vilket även var de sista för detta konfa. Aktiviteterna var  innebandy, fotboll och löpning med gym. Jag var med och höll i innebandyn där Ida och Filippa bidrog med riktigt fina passar och lagspel. Jag fick agera DJ i gympasalen där innebandyn kombinerades med lite dans, Leticia och Tilde rockade glatt på planen. Är mäkta imponerad över vilka härliga ungdomar vi har med oss som i varje aktivitet hejar på och lyfter varandra!

Sedan var det löpning och gym för en del av gänget, en konfirmand som höll täten med ett riktigt bra tempo var Karl. I gymmet visade Filip Å hur det ska gå till och visade sig stark på bänkpressen.

En sann favorit under hela lägret har ju varit fotboll vilket gjorde det till ett av valen även idag. Under matchen hölls ett bra spel igång av både Hugo och Charlie som följde med bollen och satte riktigt bra passar till sina medspelare.

 

Efter aktiviteterna var det bad och lite häng innan middagen. Under middagen presenterades dagens kvällsaktivitet, multiboll, det vill säga en blandning av sporter där det är högt tempo och mycket variation. I matchen stod superhjältarna mot skurkarna. Efter en jämn match där bland annat Wille och Sebastian spelade med sann laganda och fick till snygga dribblingar slutade vinsten i skurkarnas händer med 17-16. Konfirmanderna är riktiga höjdare på att klä ut sig inför våra temaenliga aktiviteter!

Här nedan har vi vinnarna, skurkarna!

Här nedan syns superhjältarna!

I väntan på andakt var det dans i lektionssalen där Sadness Disease spelades på repeat, tidigt på lägret visades en tillhörande dans till låten som nu har spridit sig och man kan nästan tro att de kommer dansa sönder golvet 😉 Här nedan badas det och plockas det lite hallon på väg från badet efter kvällsaktiviteten.

Dagen avslutades med lägrets sista andakt som hölls av ledarna Hugo, Ingrid och Anna. Andakterna enligt mig och många av konfirmanderna dagens höjdpunkt där man kan varva ner och bara få lyssna och sjunga med i låtarna som väljs. Allt slutade i kramkalas innan nattningen. Det var allt för denna dag, nu är det inte långt tills vi ses! Tills dess hoppas jag att ni får en fantastisk kväll!

 

onsdag, 31 juli 2019 / Published in Okategoriserade

Hej alla kära läsare,

Idag är det ingen mindre än jag själv som fått äran att skriva till er igen, det vill säga ledare Simon. Med konfirmationen runt hörnet påbörjar konfirmandernas arbete inför kyrkan. Större delen av lektionen spenderades på att skriva tal baserad på frälsarkransens pärlor, armband vilka konfirmanderna fått. Kärleks, öken och jag pärlan är bara några av de pärlor talen baserats på, och om jag får säga det själv har jag sällan hört så bra tal förut. Nedan har ni möjligheten att se dessa skarpa hjärnor i fullt arbete.

Efter lektionen följer som vanligt en fantastiskt god lunch på Stensunds slott, dagens lunch i form av nudel wok eller potatis sallad. Vidare följde enligt schema dagens aktiviteter. Intensiva basket matcher, en ansträngande hinderbana och en intensiv boxning sparring blev det idag. Själv deltog jag i basketen där Julia, Gabriela och Ida visade sig vara ett riktigt tufft lag att möta med en extraordinärt samarbete och laganda. På hinderbanan visade sig Alexander, Ellinor och Filip vara riktiga kämpar och plockade hem riktigt bra tider. Slutligen på boxningen var Rodwin, Emma S och Sebastian riktiga kämpar med träffsäkra och hårda slag. Nedan kan ni finna lite fina bilder från dessa aktiviteter.

 

Vidare efter aktiviteter kommer väl behövd fritid där studsmattan, kortspel och mys häng är populärt. Många har lärt sig nya tricks på studsmattan, även nya trolleri tricks och kortspel har utbytts. Efter en väldigt god middag var det dags för en lugn kvälls aktivitet, filmen Bohemian Rhapsody spelades och de som sparat på sitt godis passade nu på att äta upp det.

Slutligen kommer vi till min favorit del av dagen, andakten. Kvällens andakt hölls av inga mindre än David T, Alexander K och Erik.

 

Imorgon börjar en ny dag med nya äventyr. Jag önskar er alla godnatt så får ni mer insyn och bilder från lägret imorgon.

Mvh
Ledare Simon

tisdag, 30 juli 2019 / Published in Okategoriserade

Hej alla kära läsare! Idag är det jag, August Rosén som får äran att blogga. Jag är fadder till det bästa rummet Deadpool där de superhärliga killarna David T, Alexander K samt Erik bor. Lite kort om mig så är jag 17 år och kommer från Stockholm, Lidingö, och ska nu börja andra året på det naturvetenskapliga programmet på Campus Manilla. Till vardags gillar jag att spendera tid med familj och vänner. Träning och sportande är även något som jag alltid har älskar, där tennis är min starka sida som jag har utövat i många års tid.

Bild på mig från dagens underbara paddling. Men nog om mig, nu ska vi se vad konfirmanderna har haft för sig idag!

Dagen började med att vår kära ledare Simon väckte alla konfirmanderna kl 07:30 med den fina melodin “Hej hej Monika” på högsta volym. Därefter var det frukost och den dagliga städningen. På lektionen fick konfirmanderna sedan äran att bestämma vilka låtar de ville ha i kyrkan på konfirmationen, “där jag vill inflika, wow vilka låtval!”. Efter de heta debatterna om låtval så diskuterades det även om vilka mirakel Jesus gjorde.

Efter lektionen var det sedan dags för lunch där en klassisk, men underbar, pasta bolognese serveras. Me-time stod sedan på schemat där majoriteten av alla konfirmander antingen läste eller njöt av solens värme. När me-time sedan var över fick konfirmanderna veta veckans vinnare av städtävlingen, vilket var rum Groot där de underbara tjejerna Sophie och Emma SM bor. Vinsten av städtävlingen innebär att ett fint pris väntar på dem imorgon.

Beroende på den fortsatt varma värmen och det fina vädret gjorde det att två av dagens aktiviteter var vid vattnet, vilket var paddling och simning. På paddlingen briljerade Max och Sophie på vägen ut till badön genom att komma först med hästlängder, trots den starka motvinden. Efter badandet på ön som Fleur verkligen inte ville lämna, kunde vi enkelt och smidigt glida tillbaka med vinden. På simningen var det däremot inte själva simningen som lockade utan hoppklipporna på ön de skulle simma till. Vid klipporna utmärkte sig sedan Julia och Alexander K som hoppade så det stod härligt till. Den sista men mest underhållande aktiviteten för dagen var yoga. Där vi hade Gustaf och David K som kämpade på ordentligt, men även proffsen Liv och Tilde.

Under middagen fick konfirmanderna reda på kvällsaktiviteten som vi ledare har varit mest taggade/nervösa över, vilket var den traditionella fotbollsmatchen mellan ledarna och konfirmanderna. Matchen som varade i 60 svettiga minuter slutade i ställningen 4-4, där Filip O blev punktmarkerad efter sina två fantastiska mål i första halvleken. Konfirmanderna nöjde sig dock inte med resultatet och utmanade oss i straffar. Efter ett flertal lagda straffar fick vi ledare som behövde fixa med annat sedan veta att konfirmanderna hade vunnit med 5-4 i straffar. Kvällsdopp och mellis stod därefter på tur innan kvällens andakt.

Ikväll stod Spiderman för andakten, och vilken andakt de höll!! Tack Charlie, Gustaf, David K och Max! Kvällen avslutades med kramkalas och nattning med faddrarna. Om ni inte kan få nog av konfirmandernas härliga tid här i Trosa tipsar jag om att följa vår instagram @sportcamp1999 där vi uppdaterar dagligen.

Tack för mig så hörs vi imorgon!

 

 

TOP