Blogg

fredag, 31 juli 2020 / Published in Okategoriserade

Hej idag är det Camilla och David som skriver bloggen. Idag väcktes konfirmanderna av Calle och Annas höga musik. Sen blev det en härlig frukost med det vanliga, gröt, mackor med pålägg, och cornflakes med fil. Sen var det dags för den dagliga städningen. Idag var sista dagen och veckans städtävling avgjordes. Dom sista vinnarna för detta läger blev det underbara rummet Nemo bestående av Thea M och Amanda. 


Efter frukost var det dags för konfirmandernas sista lektion innan den stora dagen. Under lektionen fick konfirmanderna jobba på det tal de ska hålla imorgon på den stora dagen. Jobbet gick bra och allt det sista blev klart inför morgondagens stora ceremoni. Efter lektion fick konfirmanderna en kort stund för att börja packa. Under denna tid fick även det konfirmander som skulle döpas tid att gå igen vad som skulle sägas och förberedas. Därefter blev det den sista lunchen vi skulle spendera tillsammans. Idag blev det korv stroganoff med bulgur. Till detta serverades en god fräsh salad. Efter den goda lunchen hämtades sakerna som konfirmanderna behövde för deras sista me time. Master oogway idag var Ludde som var utrustad med två vattenpistoler som skulle användas om någon somnade till. Efter metime var det dags för storstädning av slottet. Fritiden va fylld med mys och spel, även en intensiv amerikansk fotbollsmatch. Konfirmanderna njöt verkligen av den sista stunden tillsammans. 

Den sista middagen bestod av curry gryta och potatis. Sedan va det dags för dop. Ledare samt konfirmander hängde med Hannah, Bianca, Bobo, Nils och Ellen ner till bryggan för att döpas i regnet. Dopet kan ni titta på våran instagram sida där ni hittar en livesändning av hela dopet.


 De blöta men glada konfirmanderna tog sig tillbaka till slottet för kvällens mysiga kvällsaktivitet, ljusceremoni. Alla konfirmander samt ledare samlades i andaktsrummet och fick chansen att tända ett ljus för ett minne från lägret. 


Efter den mysiga stunden fick vi äran att lyssna till Joyce, Thea G, Hedda, Ellen och Bianca på deras andakt. Vilken underbar sista andakt tjejerna höll för oss. Hundra kramar senare är det nu sovdags inför den stora dagen imorgon. Alla konfirmander ser fram emot att komma hem men inte att lämna. 


Tack för att vi har fått låna era underbara barn i 3 veckor. Vi kommer att sakna dom så hemskt mycket men kommer aldrig att glömma dom. Vi ses imorgon! 

Camilla och David

onsdag, 29 juli 2020 / Published in Okategoriserade

Hej igen! Casper här igen som skrev blogg på dag 3 av lägret, hoppas allt är bra med er föräldrar, släkt och vänner! 

Innan bloggen börjar vill jag ge lite viktig information; Imorgon så är dopet som sker klockan 19.00. Det kommer livestreamas på facebooken som ni hittar här; https://www.facebook.com/SportCampSweden

Idag var den sista vanliga heldagen för konfirmanderna innan konfirmationen och den var fylld med härliga aktiviteter och mysiga stunder! Efter frukosten så fick de välja mellan tre av favoritaktiviteterna under lägrets gång; yoga, paddling och ultimate frisbee.

Själv höll jag ultimate frisbee som var superkul! Det är lite som en mix mellan fotboll och frisbee, mycket fart och snabba puckar gäller! Bobo, Hugo och Adam visade upp ett riktigt bra passningsspel och ledde deras lag “Nya testamentet” mot vinst! 

Mitt i aktiviteterna började det spöregna och speciellt intressant blev det för paddingsgänget som snabbt rusade hem. Extra kul hade nog Erik, Victor och Samuel som såg riktigt glada och blöta ut när de kom tillbaka till slottet. Efter aktiviteterna blev det pannbiff och potatis till lunch vilket var mycket uppskattat! 

Under fritiden så hängde konfirmanderna med glada miner runt i slottet. Själv satt jag och lyssnade på “gamla klassiker” med Lisa och Alva medans de skrev på en överraskning till alla konfirmanderna. 

Efter middagen så var det dags för den mysigaste kvällsaktiviteten än så länge på lägret, bokskrivning. Konfirmanderna och ledarna fick skriva fina kommentarer om varandra i deras anteckningsblock, t.ex ett fint minne eller något de uppskattar hos varandra. Det gav alla en chans att ge positiva kommentarer som man inte alltid kan ge annars, något som var mycket uppskattat hos alla. Max blev så glad för alla kommentarer att han personligen gick runt och tackade alla innan nattningen. 

Kvällen avslutades med en jättefin andakt av Kung Fu Panda, där Jakob, Max och Filip bor.

Det har verkligen varit 3 fantastiska veckor här på Sportcamp och det börjar närma sig slutet. Jag vill återigen tacka er för att jag får chansen att jobba med dessa fantastiska konfirmander, de är verkligen underbara! 

Tack och hej!

// Casper 

tisdag, 28 juli 2020 / Published in Okategoriserade

Hejsan, detta är Lovisa “Granen” som fått äran att skriva blogg för andra gången detta läger!

Dagen började med att konfirmanderna blev väckta med deras nya favoritlåt “Guten morgen” som sjungs på tyska. Efter en god frukost var det dags för lektion med Ann-Sofie. Idag fick konfirmanderna titta på två avsnitt av serien “Kingdom and Empire” som handlar om Jesus liv. Den lugna morgonlektionen var mycket uppskattad.

Till lunch blev det pannbiff med potatis, en riktig favorit. Efter me-time trodde konfirmanderna att de skulle ägna sig åt de vanliga aktiviteterna på eftermiddagen, men de blev istället överraskade av ledare Ebba som introducerade Sportcamps egna olympiska spel. Konfirmanderna blev indelade i olika påhittade länder med sin unika bakgrundshistoria. Första uppgift blev att rita en flagga samt att koreografera en vattendans som skulle spegla landet. Koreografin framfördes senare vid bryggan. Wow vilka program konfirmanderna bjöd på! Kreativiteten flödade och Emelie var en stark bidragande faktor till att landet Granderos vattendans blev riktigt lyckad till låten YMCA. Även Hedda kunde inte få slut på idéer till sitt lands flagga.

När alla vattendanser var framförda var det dags för fritid och senare hamburgare till middag. Efter middagen var det de stora OS-finalen som bestod av fem grenar, bland annat hoppa säck samt snurra 15 varv och sedan försöka ta sig igenom en slalombana. Trots ösregn visade konfirmanderna på en riktig kämparanda! Efter en hård kamp vann till sist landet Kaladria beståendes av Max, Andrea, Anton, Ebba, Ellen, Oscar och Felix. Stort grattis!

Kvällen avrundades inne på slottet där konfirmanderna fick torka efter regnet. Jag satt och pratade och hade det mysigt med ett stort gäng i loungen innan andakten, vilket enligt mig var en av dagens många höjdpunkter. Rummet Ratatouille med killarna Victor, William och Adam bjöd på en magisk andakt och vid nattningen märktes det att konfirmanderna var trötta efter en lång och härlig dag.

Det var allt för mig!

// Granen

måndag, 27 juli 2020 / Published in Okategoriserade

Hej kära läsare, idag är det Ludde som skriver bloggen igen.

Dagen började som vanligt med att konfirmanderna väcktes till en vacker låt som jouren valt. Sedan begav de sig ner till frukosten där några av tjejerna fick varm choklad som sin belöning för utmärkt städning. Mätta och belåtna gick konfirmanderna för att duscha och byta om innan lektionen startade.

Idag var första dagen då vår nya präst Ann-Sofie undervisade gruppen. Under förmiddagen pratade hon om uppskattning, ett väldigt brett ämne som vilt diskuterades i smågrupper. Konfirmanderna fick även lära känna henne så att de kan känna sig trygga inför fredagen. Tack vare lägrets informativa och underhållande lektioner har era barn vuxit enormt som människor. Det är sannerligen ett nöje att få spendera denna tid med dem.

Lunchen serverades som vanligt utomhus men på gott och ont konfirmanderna hade svårt att behålla maten i munnen på grund av allt skratt. Efter maten begav sig gruppen som vanligt ner till gräsmattan för att få en lugn stund under me-time.

Under strålande sol fick alla sedan delta i en grupp olika aktiviteter. Med racket i hand visade Lisa en otroligt skicklighet på speedminton. För er som undrar är det en racketsport som liknar badminton fast utan ett nät emellan rutorna. En annan grupp spelade fotboll där Lukas hjälpte till lag till seger. Trötta och varma gick alla sedan ner till bryggan för att sola och bada. 

Middagen var extra god idag, det serverades panerad fisk med potatis samt en hemmagjord sås. Vi har tur att få mat lagad av en sådan skicklig kock som Ousman. Konfirmanderna gick efter maten till sina rum för att förbereda sig inför dagens kvällsaktivitet, en blandning av Idol och talangjakt! I sina fadderum framträdde alla inför resten av lägret.

Grupperna visade skicklighet i allt från dans till skådespeleri. Det var otroligt roligt att bevittna era barns kreativitet. 

Dagen avslutades med att Lukas, Calle, Oscar och Hugo höll sin andakt. Sedan gick alla in till sina rum för att nattas av sina faddrar. Nu ligger alla i sängs och dit ska även jag! 

Tack för mig.

/Ludde

TOP