Blogg

onsdag, 29 juni 2022 / Published in Okategoriserade

Hej alla kära läsare, idag är det återigen jag, Victor Bengtsson Sohlman som skriver dagens blogginlägg. Dagen började som vanligt med att nattens jour väckte konfirmanderna med härlig musik. Dagen till ära fick alla sova ut i en extra timme och väl nere vid frukosten utbröt jubel när ledarna återigen bjöd på pannkakor i stora mängder. Efter att pannkakor ätits började den dagliga städningen. Alla konfirmander presterade på topp och fina poäng tilldelades de rum som utmärkt sig. Klockan 10 började dagens lektion där Pernilla höll i en genomgång om vad som sker på konfirmationsdagen.

Dagens underbara lunch var pasta wok som åts i solen. Innan Me-time började fick laget: jordgubbarna som vann midsommar tävlingen sitt pris i form av jordgubbsglassar. Sen var det äntligen dags för den efterlängtade Me-time ”dagens höjdpunkt” som Axel U tidigare sagt.

Under eftermiddagen hölls inga aktiviteter utan konfirmanderna fick istället extra lång fritid där de fick chansen att umgås extra mycket med tanke på att lägret nu tyvärr lider mot sitt slut. När klockan slog 17.30 stod middag på schemat och ikväll fick alla äta osmans goda köttbullar med potatis och brunsås och lingonsylt.

Som sagt så lider ju tyvärr lägret mot sitt slut och därför hölls en speciell kvällsaktivitet efter middagen, nämligen bok skrivning där alla fick skriva fina hälsningar till varandra som man kan läsa efter lägret. Stämningen var på topp och alla tyckte stunden var mysig. Klockan 21:30 hölls lägrets sista andakt när rummet Snook (Sixten, Lucas och Arthur) bjöd på en underbart fin andakt. Andakten avslutades i vanlig ordning med ett kram tåg och en halvtimme senare var det dags för det bästa på hela dagen enligt mig själv, nämligen nattningen. Nu ligger alla konfirmander på rummen och sover och vi alla (speciellt konfirmanderna) är taggade och nervösa för att få träffa er alla imorgon. Nu ska jag gå och lägga mig så ses vi imorgon.

onsdag, 29 juni 2022 / Published in Okategoriserade

Hej igen alla nära och kära till våra underbara konfirmander. Idag är det jag Louise som skriver blogg och det ska bli oerhört roligt att få berätta för er vad som hänt idag, då det varit en otroligt händelserik dag. 

Dagen började som vanligt med att alla konfirmander väcktes av oss ledare. Det var sedan dags för en snabb frukost för att sedan kämpa med städningen. Idag var både Vera och Jolin riktigt duktiga med städningen, då båda såg till att bäddningen i deras rum var helt perfekt vilket sedan gav dem fullpott. Efter städningen var det som vanligt dags för lektion. Idag fick konfirmanderna förbereda sig inför konfirmationen. Konfirmanderna satt i grupper och diskuterade kring konfirmationen, det var roligt att se alla så insatta och exalterade inför den stora dagen. Lektionen gick snabbt förbi och det var sedan dags för lunch. Idag bjöd Ousman på riktigt goda fiskpanetter med ris, det var otroligt gott och uppskattat av alla konfirmander. Sedan var det dags för me time, där de flesta spenderade sin tid i solen!

Efter me time trodde alla konfirmander att de var dags att göra sig i ordning för de aktiviteter som var på schemat för idag, men de som konfirmanderna inte visste var att det var dags för ett bröllop. Douglas som hade en fråga under samlingen, gick ner på ett knä och friade till Paula. Paula svarade ja och då förstod resten av konfirmand gänget att de var dags för ett bröllop där brudgummen var Douglas och bruden var Paula. Vi ledare delade sedan ut resten av alla roller, t.ex Billie Eilish som Leopoldine fick och brudens rika bästa vän som Antonia fick som roll. Det tog lite tid att dela ut alla roller men det var otroligt roligt! När alla roller var utdelade behövde de som skulle gå på möhippa och svensexa gå upp och byta om till badkläder medan de andra som var kvar på kafferep stannade kvar och satte på sig utklädningskläder för att passa in i deras roller. Maria som skulle vara brudgummens farmor såg riktigt snygg ut i hennes utklädningskläder!

Jag som själv fick äran att hålla i möhippan tillsammans med Clara var otroligt taggad! Alla som var med under möhippan var Paula, Lucas, Thea, Alice, Nora, Antonia, Sonja, Amanda, Lovisa VM och Leopoldine. Medan Paula satt uppe i andaktsrummet och inte hade någon aning om vad som skulle hända, förberedde resten av gänget planen för att kidnappa Paula. Det som skedde var att vi alla sprang in i andaktsrummet och satte på en ögonbindel för Paula och bar upp henne för att sedan transportera henne till  det hemliga stället. Möhippan hade äntligen startat och även svensexan och kafferepet var igång. Under möhippan gjorde vi olika aktiviteter. Under första aktiviteten körde vi en ballong lek där man var i lag och skulle springa fram till en person och spräcka deras ballong som var knuten bak vid rumpan. Det var otroligt lyckat och Alice visade sig vara ett riktigt proffs. Det var sedan dags för “beer pong”. Där ölen bytes ut till bland annat rått ägg och senap blandat med vatten. Det var en jämn aktivitet och de båda lagen var otroligt duktiga. Både Lucas och Thea var riktigt duktiga på att sikta vilket gjorde att deras lag vann. Den sista aktiviteten vi utförde var en twist av Slip n slide. Det var otroligt lyckat och Paula såg till att alla hade det otroligt roligt och peppade alla i hennes lag. 

Medan jag var på möhippa var resten av gänget antingen med Douglas på svensexa eller på kafferep. Jag har fått höra att kafferepet var otroligt mysigt och att alla kakor försvann väldigt snabbt. På svensexan hade konfirmanderna kört bland annat gladiator och på alla bilder jag har fått se från svensexan finns det ingen bild utan ett leende. Det såg otroligt roligt ut och alla var väldigt nöjda. Alla konfirmander från möhippan och svensexan möttes sedan vid badbryggan där det var dags för Paula att visa att hon vet hur hennes blivande make ser ut. Alla från svensexan fick sedan ställa upp sig på en rad och Paula använde sig av grötblandning för att känna vem som var hennes blivande man. Gänget från svensexan blev lite kladdiga men Paula hittade till slut hennes make och alla konfirmander hoppade sedan i vattnet för att bli ren. Alla fick sedan gå snabbt  tillbaka till slottet och duscha eftersom det snart var dags för vigsel. Alla konfirmander gjorde sig så fina inför vigseln, jag minns speciellt mina fadderbarn Sofia och Lovisa VM som hade på sig fina blusar och kjolar!

Vigseln var så vacker och lyckad. Douglas och Paula var äntligen gifta och det var nu dags för bröllopsmiddag. Det blev trerätters som lagades av Ousman men även Sofie och Elsa som bakade efterrätten! Under middagen var det även många tal som hölls av bröllopsgästerna. Simon som var bestman höll ett riktigt roligt tal och fick igång stämningen riktigt bra. Även bröllopets toastmasters Amanda och Hugo, var riktigt duktiga på sitt jobb och såg till att de inte fanns en tråkig stund under middagen. 

Maten var väldigt lyckad och alla åt som hundar, då de flesta var väldigt hungriga efter en intensiv dag. Middagen bjöd även på flera roliga händelser, som t.ex frieri och bråk! Men dagen var inte över. Utan nu var det dags för vals och disco. Paula och Douglas som nu var gifta fick vara det första paret ute på valsgolvet. Men efter ett tag anslöt alla konfirmander och dansade otroligt bra vals. Axel U var riktigt duktig ute på valsgolvet och bjöd på mycket fin dans. Valsen avbröts sedan av två DJs som spelade hög musik och det var nu dags för disco! Alla konfirmander var riktigt peppade och det spelades otroligt bra musik och konfirmanderna bjöd på bra dans. Sonja visade en av hennes partytricks, som var inget mindre än masken! Det var verkligen så roligt och för mig var det den roligaste kvällen hittills. Discot pågick länge och man märkte att energinivån sjönk snabbt på slutet. Efter ett långt tag behövdes discot tyvärr avbrytas och alla konfirmander behövde ta ett dopp. Konfirmanderna gick ned till bryggan och badade och alla tyckte det var otroligt skönt eftersom många var väldigt varma efter discot. 

Konfirmanderna kom tillbaka med blött hår och såg trötta ut. De gick direkt upp för att göra sig i ordning för att sova och bara efter några minuter låg de flesta inne på deras rum redo att sova. Tyvärr blev det ingen andakt ikväll pga bröllopet, men det flyttas fram till imorgon. Även nattningen blev en väldigt kort nattning idag, men jag hade det ändå jättemysigt med mitt rum Mares (Amanda, Sofia, Sofie, Maria och Lovisa VM). Alla var väldigt trötta och det var jag också. Det har varit en lång dag men en väldigt rolig dag som inte hade kunnat bli bättre. Längtar redan till imorgon och få tillbringa ännu en dag med era underbara barn. Känns hemskt att lägret snart är slut, men det har verkligen varit en magisk upplevelse att få tillbringa tre veckor med konfirmanderna! Jag har fått lära känna underbara personer och blivit en del av en stor härlig familj. De sista dagarna vi har kvar på lägret kommer jag njuta av och det ska bli så kul att få träffa er alla på föräldradagen eller under konfirmationsdagen. Nu är det dags för mig att sova för att samla energi inför morgondagen. Hejdå!

Kram Louise. 

tisdag, 28 juni 2022 / Published in Okategoriserade

Hej och välkomna till dagens blogginlägg som skrivs av Ludde och Eleni.

Ännu en magisk dag har gått förbi på Solbacka och dagen startade som vanligt med väckning klockan 07:30 av David och Jack. När alla hade ätit upp sin frukost var det i vanlig ordning dags för städning och idag var konfirmanderna inte lika städ sugna som innan vilket gjorde att poängen inte var lika höga som de brukar vara. Men innan lägret är slut kan vi med gott samvete säga att ni alla kommer få hem städmästare.

Temat under dagens lektion var hopp, de pratade om Kain, Abel, mänsklighetens första mord, babels torn och Noas ark. Hopp om land för Noa och hopp om fred. Theo och Olle kunde alla detaljer om noas ark och svarade rätt på varenda fråga. Under sista delen av Måns fantastiska lektion så bjöds det på skådespel från konfirmanderna där Johns och Adrians dans var helt otrolig. Det var jätteroliga skådespel.

Dagen fortsatte med både lunch och me-time där konfirmanderna fick varva ner. Efter me-time var det dags att svira om från tofflor och badkläder till träningskläder och träningsskor. Dagens eftermiddags aktiviteter var basket och paddling. När Sixten fick höra att vi skulle ha basket som aktivitet blev han överlycklig och sprang mot baksetplanen. Molly var en riktig kämpe under basket matchen och Filippa S spelade basket som ett riktigt proffs. Under solen så var ett gäng glada konfirmander ute på sjön och paddlade. I början var det lite svajigt men mot slutet så fick dem till det. Douglas, Judith och Adrian flög fram över vattnet. När aktiviteterna var slut ville alla konfirmander gå till badet för att svalka sig. Axel är en riktig fisk i vattnet och ville inte lämna sjön, Thea övade på att göra hennes dykningar perfekta, Saga och Linnea hoppade flertal gånger från hopptornet. Konfirmanderna återförenades i slottet för mellis och deras fritid spenderades i vardagsrummet där det bland annat spelades kort, massor av pingis och schack.

Innan konfirmanderna fick gå från middags bordet så kom David och Jack inspringandes och introducerade kvällsaktiviteten. Kvällens aktivitet var multiboll och det var inget annat än tracker morsorna mot strandmorsorna!!!

Till kvällens andakt hade Olle, Oliver och Sixten valt kärlekspärlorna. Andakten var lika fin som alltid och sången ekar högre genom Solbackas korridorer för varje kväll.

Imorgon är en ny dag, och vi är så taggade på att se vad den erbjuder! Tack för oss.

tisdag, 28 juni 2022 / Published in Okategoriserade

Konfa 1 dag 15

Hej och välkomna till dagens blogginlägg. Idag är det Elsa som skriver igen och ännu en magisk dag har gått förbi på Kaggeholm. Dagen startade med väckning av Clara och Jakob och väl nere i matsalen bjöds det på pannkakor med sylt till allas glädje. När alla hade ätit upp var det i vanlig ordning dags för städning och jag kan med gott samvete säga att ni alla kommer få hem städmästare. 

Dagens lektion handlade om frälsarkransens pärlor och i grupp fick konfirmanderna en pärla utdelad som dom ska prata om på konfirmationen framför sina familjer. Sedan började de planera deras tal och vad de ska tala om på konfirmationsdagen kring pärlan de fått utvald. 

Efter lektionen var alla hungriga och sugna på lunch och på menyn stod det köttbullar, pasta och grönsaker till Sonja och Jolines stora förtjusning som avnjöts ute i solen. Me time stod näst på schemat och eftersom solen fortsätter att skina valde många att sola under tiden och läsa eller skriva dagbok. 

Eftermiddagen spenderades nere på stranden och bryggan med sol, bad, spikeball och väldigt härlig stämning. Det var uppskattat av alla att få spendera tid tillsammans och umgås utomhus, särskilt att svalka sig i vattnet då temperaturen stod som högst på 30 grader kombinerat med strålande sol. Carl Bertil och Simon har blivit mästare på spikeball och när dom inte badade spenderade dom sin tid med intensivt spel. Douglas och Axel R hängde vid utomhus schackspelet och Douglas fortsätter att imponera på oss alla med sina schack kunskaper. När det blev dags att gå tillbaka var alla sugna på mellis och vätskepåfyllning med saft och mackor. 

Till middag bjöds det på hett efterlängtad tacos lagad av Ousman som åts i matsalen med mycket snack och god stämning. Kvällsaktiviteten presenterades även och på schemat stod postmannen men på grund av den extrema hettan så övergick aktiviteten till catch the flag där Antonia och Thea briljerade särskilt! Det avslutades med ett bad i solnedgången där flera av konfirmanderna valde att bada med kläderna på. Väl tillbaka i slottet valde många att duscha, sätta på sig myskläder och ta en macka till kvällsmellis. Sedan var det dags för en efterlängtad andakt av inga mindre än mitt fadder rum Lovisa, Vera och Amelie. Det var otroligt fint och stämningen är alltid oslagbar i andaktsrummet. Nu har vi haft nattning och efter en lång men härlig dag är det nu även dags för mig att sova. 

Godnatt! 

TOP