Blogg

fredag, 04 augusti 2017 / Published in Trosa

Hejsan hejsan, nu har det blivit dags för lägrets sista blogginlägg och det kommer skrivas av mig, Marcus. Dagen började med lektion men även idag var det endast genomgång av kyrkan. Efter många timmars övande satt allting äntligen som handen i handsken. Efter genrepet var dags för städning. Vanligtvis städar de endast på morgonen men nu är det snart dags för utflytt så idag var det dags för storstädningen. Allting skulle dammtorkas, packas ihop och flyttas ut. Detta tog sin tid och rum efter rum checkades av och var då klara och kunde gå på fritid. I slutet av fritiden var det dags för dop då Beiron, Victor, Lovisa H, Molly och Niki skulle döpas. Tyvärr så kom det in en regnskur vilket tvingade oss att hålla dopet inomhus men det var minst lika vackert det med. Sedan var det middag och efter det var det bokskrivning, under bokskrivningen spenderade konfirmanderna ungefär 4 timmar av att skriva i varandras anteckningsböcker. Här fick konfirmanderna skriva alla de positiva tankar de har tänkt och känt om de andra på lägret. Det här brukar vara en av de mest känslomässiga stunderna på hela lägret. Sedan var klockan 11 och det var dags för nattning.

Jag hoppas att se så många som möjligt imorgon, tills dess sov gott så ses vi snart.
Hälsningar Marcus Hedebark

fredag, 04 augusti 2017 / Published in Trosa

Hej hej! Det är Camilla som bloggar.
Snart är det dags för den stora dagen! Konfirmandenera är ledsna att lägert snart är slut, men de tycker att det ska bli så kul att se deras familjer igen!

Idag väcktes de av Oscar och Otto kl. 7:45 och åt frukost i vanlig ordning. Efter frukost så fick de städa rummen som vanligt och sen var det dags att öva inför konfirmationen. Vi övade mycket på sångerna som ska sjungas i kyrkan. Till lunch idag blev det fisk med potatis. Efter hade de deras näst sista me time. När me time va över bytte konfirmanderna om för deras sista aktiviter här på sportcamp. Aktiviteterna var klättring, action-bana och fotboll. Jag va med och säkrade på klättervägen. Det var ansträngande, men superkul. Kl 15:30 när aktiviteterna var färdig så spela vi kort och ät lite mackor på fritiden.

Till middag idag blev det gris file med kokt potatis. När det va dags för kvälls aktivitet så lekte vi barnens favoriter- capture flag. Det regna mycket men det gjorde så att leken bara vart roligare när alla gled runt på gräsmattan. Tillslut vann Lag himmel över lag helvetet, och så stack alla blöta konfirmander och duscha innan kvälls fika. Ikväll var det en ljus ceremoni istället för andakt. Alla konfirmanderna samt ledare satt i mörka andakts rummet och gick upp en och en och tände ett ljus för någonting dom uppsaka på lagret. Efter alla ledare och barn tände varsit ljus så va det kram kalas och sen till säng for nattning.

Har är en länk till dropbox med alla bilder från Konfa 2!
https://www.dropbox.com/sh/brnm2yyiv42tp4p/AADmBQzPaM9bpUnIjfwlHH0Ya?dl=0

 

Detta är blogginlägg nummer två idag. Klicka på “äldre inlägg” för att läsa allt om konfirmationen på lördag.

torsdag, 03 augusti 2017 / Published in Trosa

Dagarna har gått otroligt snabbt samtidigt som det känns som om vi alltid har varit här. Nu tänkte jag (Emil) dra lite mer information om konfirmationen på lördag för er som önskar att veta allt i förväg. Detta är det första av två blogginlägg idag.

På lördag morgon åker hela lägret tidigt till kyrkan för att öva på gudstjänsten en sista gång innan ni får se dem. Vi smyger sedan ut ur en sidodörr innan ni välkomnas in klockan 10:10. Dock är ni välkomna in i vapenhuset där kyrkans enda toalett är belägen innan dess. Tipset är alltså att göra era privata bestyr innan ni anländer. Överblick av kyrkan sponsrat av MS Paint:

Konfirmander och ledare kommer att sitta i bänkarna längst upp på bild. Ni är välkomna att fylla ut alla andra bänkrader. Det som inte syns på bilden är balkongen som finns en trappa upp, även där är ni välkomna att sitta. Bilden visar även WC till höger vid ingången samt en flygel som Gustav och Sian kommer att basa över.

Konfirmandernas redovisning kommer att cirkulera kring frälsarkransen, det armband de alla bär med tio olika pärlor med varsin innebörd: 

De har själva fått dela upp sig i olika grupper och fördelningen ser ut som följande:
Gudspärlan: Lovisa och Sofia
Uppståndelsepärlan: Sian
Nattpärlan: Lovisa, Moa och Ingrid H
Tystnadspärlan: Trine och Emma
Hemlighetspärlorna: Elisabeth och Ebba
Kärlekspärlan: Klara S, Beiron och Linnea
Bekymmerslöshetespärlan: Klara A, Mattias, David och Gustav
Ökenpärlan: Vilma. August, Josefin och Molly
Doppärlan: Victor, Vendela, Josefina
Jagpärlan: Clara, Niki och Ingrid W.

De har alla fått skriva tal eller sjunga en sång. Ni får se på lördag vad de har skapat. Jag är enormt imponerad över deras tankar och förmåga att formulera sig.
Under konfirmationen finns det två punkter som kräver lite av er: “Måltidens delande” och “Bön med handpåläggning”. Måltiden är helt enkelt nattvard och ni är alla välkomna att ta nattvard längst fram eller längst bak i kyrkan när vi säger till.

Bön med handpåläggning är ett spännande moment. Efter att konfirmanderna sagt “JA” till att konfirmera sitt dop kommer de alla att gå ut i mittgången till er i bänkraderna. Faddrar, gudföräldrar och föräldrar är då välkomnade att deltaga i en individuell bön för varje konfirmand. Prästen Ann-Sofie, jag och deras konfaledare kommer att gå runt till var och en i mittgången för att be för dem. Konfaledaren säger deras namn högt och sedan ber Ann-Sofie för dem. Ni får då i det skeendet vara med genom att lägga din hand på konfirmandens huvud, axel eller arm. Ni som vill vara med men sitter på balkongen går helt enkelt ner och ställer er längst bak i kyrkan om ni vill vara med. Allt detta kommer även att förklaras på plats.

Efter konfirmationen som tar ca: 80 min beger vi oss alla till Stensunds folkhögskola med era fordon. OBS: konfirmanderna åker i er bil tillbaka. Vi åker ner och parkerar på fotbollsplanen för att komma så nära andaktshuset som möjligt. Där äts det lunch samt att vi ger er en liten presentation av ledare och läger. Inne i andaktshuset kommer vi visa bildspel från lägret.
Bild av andaktshuset:

Efter samling och avrundning är alla välkomna att ta en rundtur på Stensund. När ni tillslut åker hem, glöm då inte konfirmandens packning som kommer att ligga i stora gympasalen. Er konfirmand vet var.

Detta är nog allt vad ni behöver veta. På fredag är det dop 17:00 vilket vi ser fram emot och det viskas om vilka som kommer doppa hela kroppen istället för endast huvudet. Det har varit en enorm och ära och glädje att få leka och lära med era konfirmander denna sommar. De är helt underbara.

Dagens bonus:
Följ denna länken för att komma till ledare Marcus dropbox. Här kan ni få ta del av 199 bilder från våra tre veckor, klicka på orden:
[[ Bilder från Konfa 2017 ]]

Hälsningar

Emil Tingström

onsdag, 02 augusti 2017 / Published in Trosa

Tjena, idag är det Oscar Berntsson som bloggar igen.

Dagen började med att det var väckning som vanligt, dock denna gång både utan musik eller något annat påhittigt. Idag var det en speciell dag. Detta var då vi skulle träna inför lördagens konfirmation.

Det var avgång klockan 9:30 efter den dagliga städningen. Det var inte lätt att gå hela vägen från stensund till Trosa kyrka det var ungefär 12 KM och detta gick vi både fram och tillbaka.  Många tyckte det var jobbigt men med en positiv attityd blir allting mycket lättare. Linnea var värkligen en hjälte i dagen och spred så otroligt mycket positiv energi när alla var trötta.

Väl i kyrkan så var det ett taggat men nervöst gäng då de vet att om 3 dagar så kommer dom göra detta framför ungefär 250 personer.  Men det verkar helt lugnt.

När vi kom tillbaka till stensund så var det en trött och varm grupp konfirmander så vad passar inte bättre än ett bad då. Jag tror att aldrig sett så många konfirmander vilja bada under ett konfalägar detta är ju otroligt roligt.

Sedan var det dags för kvällsaktivitet denna gång var det capture the flag men denna gång var det i skogen. Man fick även gömma flaggan  detta var Elisabeth en riktig begåvning på då hon hittade ett gömställe som det tog väldigt lång tid att hitta. Klara S var både otroligt duktig på att springa utan även på att göra taktiker för laget.

Idag var även den sista andakten för konfa lägret och den hölls av Josefin, Vendela och Vilma. Det temat dom hade valt var tystnadspärlan. Det var antagligen en av de bästa andakterna under hela lägret.

Men det var allt för denna dag. Hoppas ni ser fram emot att träffa era barn om 3 dager.

Hälsningar

Oscar och dom andra ledarna

TOP